Pályázati támogatás

A kedvezményezett neve: Alapítvány a Művészeti Nevelésért

A projekt címe: „Innovatív alapfokú művészeti oktatás Makón”

A szerződött támogatás összege: 11 925 763 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az Alapítvány a Művészeti Nevelésért, mint a makói Magán Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója az oktatási intézmény Szent János téri székhelyének tartalomfejlesztésével kívánja segíteni az iskola tevékenységét, szakmai fejlődését. A projekt során 5 hónapos 7 elemből álló programsorozaton vesznek részt az intézmény tanulói és pedagógusai.

A fiatalok 2 természetközeli sporttáborban (Erdélyben és Mórahalmon) ismerkedhetnek meg az aktív szabadidő-eltöltés lehetőségeivel, és a két helyszín természeti és környezeti értékeivel.

A tanulók számára szervezett közlekedési nap színes programkínálata (vetélkedő, tesztpálya, és egy innovatív, környezettudatos közlekedési eszköz a Segway PT kipróbálása) segíti a fiatalok közlekedési ismereteinek felfrissítését, gazdagítását.

A projekt keretei között a pedagógusok számára három továbbképzés: 1 szakmai, zenei és 2 pedagógiai kultúrát fejlesztő (egy egészségtudatos, valamint egy környezettudatos gondolkodást elősegítő, ezek megvalósítására ösztönző) továbbképzés kerül megrendezésre.

A projekt keretei között beszerzésre került digitális eszközökkel infrastrukturális fejlesztés valósul meg, amely a művészetoktatás pedagógiai módszertanában megvalósuló digitális innovációt segíti elő.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. október 31.

A projekt azonosító száma: TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0331

© 2015 Minden jog fenntartva.